Rob Moerer

Rob Moerer is een betrokken, creatieve, inspirerende en initiatiefrijke duizendpoot. Zijn sleutelwoord is ”verbinding”. “Ik ben altijd op zoek naar de band tussen mensen en de connectie tussen teams”. Het is zijn  overtuiging dat je alleen samen tot hele mooie dingen kunt komen. Hij is breed opgeleid (“ik combineer graag twee inzichten tot iets nieuws”), is altijd geëngageerd (“sorry, ik kan het niet anders”) en is een uitdagende (“beetje provoceren helpt de voortgang”) veranderaar. Rob gaat confrontaties niet uit de weg (“confronteren doe je uit liefde”) maar het is natuurlijk geen doel op zich.

Rob is veelzijdig. Hij is actief als managementtrainer onder meer op het gebied van persoonlijke effectiviteit en consulting skills. Hij is teamcoach voor diverse teams, hij bemiddeld als mediator bij conflicten en is opgeleid tot LEAN consultant. Tenslotte is hij actief als persoonlijke coach. Hij combineert zijn ruime ervaring en de grote variëteit inzichten tot nieuwe invalshoeken die altijd een praktische kant in zich hebben. Hij is actief in zowel profit  als non-profit sector

Thema’s

Veel verschillende onderwerpen hebben zijn aandacht. “Op dit moment ben ik intensief bezig met thema’s als duurzame inzetbaarheid en de rol van intuïtie bij besluitvorming”. Tenslotte heeft het onderwerp ZIEN HANDELEN LEREN (ZHL) zijn grote interesse. ZHL is een praktische aanpak om begrippen als verantwoordelijkheid nemen, invloed vergroten en feedback geven op de werkvloer concreet invulling te geven. Daarbij blijft altijd zijn invalshoek: “wat kun je er mee in de dagelijkse praktijk”?

Woorden als ontwikkelen, veranderen, en verbeteren staan centraal in zijn aanpak. Koppel daar de begrippen pragmatisch, eerlijk, direct en concreet aan en je hebt een vrij volledige typering van Rob.

Recente opleidingen/trainingen

  • Mediator (Teammediator)
  • Organisatieontwikkeling met TheoryU
  • Lean (Lean consultant)
  • Coachen met TheoryU

Rob is mede-oprichter van Pragmavision (2001). Hij is onder meer actief voor NSR, NedTrain, diverse gemeentes, Schiphol Group, Dura Vermeer, Ricardo, AMC en Prorail.

Hij is licentiehouder voor Kepner Tregoe, specialisatie PSDM.