Systemisch advies

Systemisch advies en systemische begeleiding van teams: kijken naar de patronen in plaats van de personen.

Wanneer is de systemische kijk relevant?

  • We hebben steeds opnieuw een push van buiten nodig
  • Dit patroon zit tot in onze haarvezels, we komen er niet van af
  • We hebben al zoveel geprobeerd, het wil maar niet veranderen!

Systemisch kijken is kijken naar de functies, posities en interactiepatronen los van de personen. Is kijken naar wat er onder de symptomen schuilgaat. Naar de onderstroom en de logica van ‘het probleem’. Naar patronen en patroonherhaling. Zo komen geheel andere interventies naar voren. Duurzame interventies. Misschien door weer helder te maken wat het logisch en noodzakelijk maakt dat een team echt eenduidig moet werken. Of door een turbulent verleden te erkennen en tot rust te laten komen. Systemische begeleiding betekent zorgen voor een stevige en vruchtbare ondergrond, zodat het team of de organisatie weer kan floreren.

Graag verken ik samen met u wat uw systeem (team, afdeling, organisaite, samenwerkingsverband, project) nodig heeft om in beweging te komen. Er zijn namelijk geen standaard-oplossingen.

Opleiding Systemische Interventies in de Praktijk

Siebke Kaat verzorgt de Opleiding Systemische Interventies in de Praktijk. Een opleiding die adviseurs, teamcoaches, veranderkundigen en (interim)managers de tools in handen geeft om te werken met de onderstroom. Meer informatie: Opleiding Systemische Interventies in de Praktijk

Siebke Kaat werkt al jarenlang vanuit de systemische benadering van organisatievragen, en is één van de voorlopers. Zij schreef samen met Anton de Kroon het boek Systemisch Adviseren, de organisatie als levend systeem (2013) www.hetnoorderlicht.com. Het boek is ook vertaald in het Engels (Systemic Consulting) en Spaans en is ook als e-book verkrijgbaar.

Siebke draagt middels Systemisch Advies bij aan vitale teams, organisaties en samenwerkingsverbanden, waarin mensen met elkaar antwoorden kunnen vinden op de uitdagingen van deze tijd.