Siebke Kaat

Siebke Kaat is een bevlogen professional die graag bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen, en ondertussen zichzelf ook voortdurend blijft scholen en ontwikkelen.

Opleidingen

Zij startte met Sociale en Organisatie-psychologie. Hierin zat al de interesse voor mens en omgeving. Daarna volgden opleidingen in o.a. groepsdynamica (IVC Kortrijk), loopbaancoaching, Life Orientations, en organisatie-en familieopstellingen (Bert Hellinger Instituut). Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in traumaverwerking (IVP).

In 2017 volgde zij de Leergang Interventiekunde bij Shirine Moerkerken, waarbij met name gekeken wordt naar patroonherhaling, en de vraag hoe ‘de adviseur’ bij kan dragen aan verandering. Ook bekwaamde zij zich in 2019 in “Deep Democracy”, een manier om bij besluiten de wijsheid van de minderheid te benutten.

Visie

Siebke werkt vanuit de systemische benadering. Dit betekent dat zij zoekt  naar de logische ontstaansreden van problemen of symptomen. ‘Verstaan’ waarom deze symptomen optreden is de eerste stap naar een fundamentele verandering, waarbij de onderliggende oorzaak de oplossingsrichting aangeeft.

Mijn aanbod? Fungeren als:

  • Sparringpartner voor leiders, begeleider van teams/netwerken. Wanneer: als de samenwerking niet naar wens gaat, of veel beter kan (en moet)
  • Expert in systemisch bewust handelen in organisaties
  • (Maatwerk-)Opleider Systemisch Adviseren, Leiderschap, Teamcoaching, Coaching
  • Adviseur/trainer Opvang en Nazorg na schokkende gebeurtenissen op het werk
  • Adviseur/opleider Contact met (mogelijk) suïcidale personen
  • Supervisor, (loopbaan-)coach en intervisiebegeleider

Siebke draagt middels Systemisch Advies bij aan vitale teams, organisaties en samenwerkingsverbanden, waarin mensen met elkaar antwoorden kunnen vinden op de uitdagingen van deze tijd. Meer informatie

Siebke is tevens gelieerd aan het Bert Hellinger Instituut

Samen met Anton de Kroon schreef zij het boek ‘Systemisch Adviseren’

De organisatie als levend systeem
Verschenen in maart 2013
190 bladzijden, €24,95
Het boek is hier te bestellen.

 

 

Artikel door Siebke Verandering vanuit het fundament (Tijdschrift voor begeleidingskunde, 2018).

Artikel door Siebke Het-team-als-symptoom-drager  (Tijdschrift Opleiding & Ontwikkeling, 2019).